Schrijven is leuk

Schrijven is leuk als het goed gaat, maar het kan ook soms dagen duren voordat je een stukje ‘goed’ hebt. Als je schrijft, ben je nog geen schrijfster of schrijver. Dat ben je pas als je boek echt “uit” is en jouw boek in de bibliotheek kom te staan en in de boekwinkel, maar dat gebeurt pas als een echte uitgever het echt wilde uitgeven. Helaas gaat het erg slecht met veel uitgevers en lezen veel mensen nauwelijks of ze downloaden boeken op hun e-reader, gratis, zodat de uitgeven en ook de schrijver er niets aan verdienen. Dat lijkt fijn voor de lezer, maar op den duur zullen daardoor nauwelijks meer boeken uitkomen. Willen wij dat? Nee toch!
Lees verder

India, een goede schrijfplek!

Nu ik meer tijd heb, kan ik in de koude winter naar mijn stek in India trekken. Heerlijk weer elke dag, in december en januari en februari!

Mijn stek is een eenpersoons appartementje boven een ayurvedische kliniek (Indiase geneeswijze) waar nog veel meer aardige mensen wonen. Het ligt op loopafstand van de ahsram van Sai Baba, een heilige man, zoiets als Jezus in zijn tijd. Heel bijzondere man , een avatar, soort profeet, dus
Lees verder

Boek “Fitna”

Het boek ‘FITNA,’ schreef ik lang voordat die film van Ayaan Hirsi Ali uitkwam. Het heeft met islam te maken. FITNA is gewoon een hondje in dat boek, maar er komen natuurlijk jongeren uit die moslimwereld bij. Ook Nederlanders. Mensen die al eerdere boeken van mij lazen, weten wel dat die mij bezig houdt. Ik schrijf daarover om openheid te krijgen, zodat jongeren elkaar beter gaan begrijpen. Dat hoop ik heel erg! Over en weer. We leven immers samen in heel de wereld en beter begrip is erg belangrijk! Het leidt tot minder strijd, oorlog. Toch?
Lees verder

Boek “PIM”

Het boek PIM is een boek over een jongetje met kinderkanker, een boek waar ik zelf wel tevreden over ben. Ja, het is een heel positief boek voor kinderen van 9-12 jaar, dat heel goed kan werken als een kind met die ziekte dat zou lezen. Ook voor niet-zieke kinderen, of broertjes of zusjes van. Ik hoop echt dat ik kinderen en wellicht ook ouders hiermee kan helpen. Het is een zwaar proces waar de kinderen doorheen gaan!
Lees verder

Boek “Adisa”

Het boek “Adisa” dat ik een tijdje geleden schreef, gaat over een meisje uit Sierra Leone, ze heet dus ADISA, dat veel gruwelijke dingen meemaakte in haar vaderland. Op de vlucht daarvoor komt ze in Rotterdam terecht na een erg moeilijke reis. In dat boek gebeuren dingen die ik half huilend beschreef. Ik verzin dingen niet, ze komen door mij heen op de computer en dat is soms heftig om te voelen. Maar ik schrijf het allemaal zo goed mogelijk op. Zodat jullie het kunnen lezen!
Lees verder