Boek “Fitna”

Het boek ‘FITNA,’ schreef ik lang voordat die film van Ayaan Hirsi Ali uitkwam. Het heeft met islam te maken. FITNA is gewoon een hondje in dat boek, maar er komen natuurlijk jongeren uit die moslimwereld bij. Ook Nederlanders. Mensen die al eerdere boeken van mij lazen, weten wel dat die mij bezig houdt. Ik schrijf daarover om openheid te krijgen, zodat jongeren elkaar beter gaan begrijpen. Dat hoop ik heel erg! Over en weer. We leven immers samen in heel de wereld en beter begrip is erg belangrijk! Het leidt tot minder strijd, oorlog. Toch?

Doordat ik heel veel las over die wereld en destijds een half jaar in Turkije woonde en werkte en ook een half jaar in Israël woonde en ook werkte, en heel lang met moslims en andere buitenlanders in het kader van NT2 werkte, weet ik iets meer dan de gemiddelde Nederlander. Iets meer ja.

En daar schrijf ik dan  over, om de jongeren elkaar beter te laten begrijpen, dat vind ik echt heel belangrijk. Ook om de meisjes meer geëmancipeerd te maken. Ja, dat soort dingen streef ik na. Het was overigens heel bijzonder om zo maar een half jaar in Turkije te wonen en dingen te doen, nuttige dingen zelfs. Daarover nog meer later.

In al mijn onderwijservaring leerde ik er ook veel over en ook over kinderen en jongeren. Een goede leerschool, dat zeker! Maar nu heb ik tijd om meer te schrijven en nu zijn de meeste bibliotheken gesloten en lijken al de jongeren alleen geïnteresseerd in schermpjes, grote en kleine… Wat te doen? Er is zoveel te lezen waar je echt wat aan hebt!

Het zou zo fijn zijn als ik echt moslimjongeren met mijn boeken kon bereiken en ook als ik jullie, gewone Nederlandse jongeren, dingen meer duidelijke kon maken, discussies op gang kon brengen. VANDAAR DEZE SITE. NU MOETEN JULLIE HEM ALLEEN NOG VINDEN… EN LEZEN!

Je kunt je het boek hier downloaden:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>