Boek “Ik blijf hier”

Dit boek is geschreven naar aanleiding van mijn laatste bezoek aan Turkije in 2013.

Ik bezocht de familie van een Turkse manager van een groot bedrijf. Ik ontmoette hem in zijn keukenbedrijf. Hij vertelde me dat zijn vader en moeder door heimwee teruggekeerd waren naar hun dorpje. Zijn kleine zusje (toen 12 jaar) moest mee terug en ze wilde helemaal niet. Dát meisje wilde ik ontmoeten! Het mocht, de vader wilde mij wel zien, ik wilde hem ook interviewen. Dus ik weer naar mijn tweede vaderland.

Ze woonden aan het einde van de wereld, ik moest wel blijven slapen, en eten, ik kon geen kant uit en moest ook afgehaald worden van de allerlaatste dolmus(kleine bus)halte. Een paar boerenhuizen en een theehuis, dat was het dorp. Het meisje bleek een zeer pittig grietje te zijn, ze speelde het klaar om tegelijk met mij in half Nederland en half Turks en met een buurmeisje in het Turks te praten en ook nog tegelijk te chatten met een vriendje van school. Ja ja!

Ik heb thuis meteen het boek geschreven, (het gaat niet echt over dat meisje), maar ook over een Half Nederlandse half Turkse jongen die in Amsterdam in de misdaad verzeild was geraakt. Hij werd na de dood van zijn moeder (door zijn schuld) door zijn Turkse vader naar zijn tante in de bergen werd gestuurd. WAT ER DAN ALLEMAAL GEBEURT! ik WAS ER ZELF VERBAASD OVER! Die tante is helemaal een buitengewone vrouw en die zijn er zeker in Turkije! Ik heb ze echt zelf ontmoet.

Het boek heet ‘Ik blijf hier’

Misschien moet ik het toch maar eens naar een uitgever sturen… het zou mooi passen bij mijn andere, wél uitgegeven Turkse boeken. Graag zie ik jullie REACTIES tegemoet, dat geeft me weer MOED om verder te schrijven…

Het boek is verschenen bij uitgeverij “Free Musketeers”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>